Sosyal Medya

Güncel

Mete Yarar: Sadece SuriyeÂ’de deÄŸil her yerde iÅŸimiz var

4 ay önce “Kilis’e roket atılıyor, Siz DEAŞ’la ne zaman mücadele edeceksiniz?” diyenlerin, bugün “El Bab’da ne işiniz var?” diye sorduğunu belirten Güvenlik Uzmanı Yarar, “Bizim her yerde işimiz var” dedi.



Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, “Türkiye’de, Ankara’da, Ä°stanbul’da, Kayseri’de bombalar patlıyor. Gencecik vatandaÅŸlarımız, polislerimiz, askerlerimiz ÅŸehit ediliyor. ‘Siz ne zaman PKK ile mücadele edeceksiniz, Kobani veya diÄŸer yerlerde bu iÅŸi engelleyeceksiniz?’ diye soranlar, Suriye’ye geçince ‘Sizin Suriye’de ne iÅŸiniz var?’ diyorlar. Bizim her yerde iÅŸimiz var.” dedi.

FETÖ YERLİ DEĞİL

Yarar, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının dünyanın neresinde bulunurlarsa bulunsunlar hainlik içinde olduklarını söyledi. Yarar, FETÖ mensuplarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldukları konusunda şüphe ettiÄŸini vurguladı. Türkiye’nin 1990’lı yıllarda yurt dışından satın aldığı silahlara deÄŸinen Yarar, şöyle devam etti: “90’lı yıllarda GüneydoÄŸu’da bulunuyordum. Benim memleketimde terörle mücadele olurken adamlar şöyle söyleyebiliyorlar; ‘VerdiÄŸimiz silahları GüneydoÄŸu Anadolu Bölgesi’nde kullanamazsınız.Silahları geri alırız, ambargo uygularız.’ Bugün son olaylardan sonra ‘Ambargo uyguluyoruz’ diyen ülkelerden hiçbirinden silah almadığımız için umurumuzda olmadı çünkü biz yaptık.”      

BÖYLE DEMİYORLARDI

Mete Yarar, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye’nin El Bab kenti ve çevresinde yaÅŸanan geliÅŸmelerle ilgili de ÅŸunları anlattı: “Hiçbiri bulundukları ÅŸartlarla ilgili laf söylemiyor çünkü üzerilerindeki yük çok ağır. Kimin kim olduÄŸunu bilmedikleri topraklarda ülkenin namusunu, ÅŸerefini ve ülkenin topraklarının güvenliÄŸini saÄŸlamaya çalışıyorlar.”  Mete Yarar, yaklaşık 4 ay önce “Kilis’e roketler atılıyor, vatandaÅŸlarımız öldürülüyor. Siz DEAÅž’la ne zaman mücadele edeceksiniz?” diyenlerin, bugün “El Bab’da ne iÅŸiniz var?” diye sorduÄŸunu belirtti. 

Son dönemdeki terör saldırılarını hatırlatan Yarar, “Türkiye’de, Ankara’da, Ä°stanbul’da, Kayseri’de bombalar patlıyor. Gencecik vatandaÅŸlarımız, polislerimiz, askerlerimiz ÅŸehit ediliyor. ‘Siz ne zaman PKK ile mücadele edeceksiniz, Kobani veya diÄŸer yerlerde bu iÅŸi engelleyeceksiniz?’ diye soranlar, Suriye’ye geçince ‘Sizin Suriye’de ne iÅŸiniz var?’ diyorlar. Bizim her yerde iÅŸimiz var.” ifadelerini kullandı.

MÄ°LLETÄ°MÄ°Z TEK YÃœREK

Milli Savunma Bakanlığı da, Fırat Kalkanı Harekatı’ndaki lojistik faaliyetlere iliÅŸkin, “Hükümetimiz, askerlerimizin yurt içinde ve dışında her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olmuÅŸtur. Aziz milletimiz, ordusunun yanındadır. Türkiye, ‘tek yürek’ Fırat Kalkanı Harekatı’nı desteklemektedir” dedi.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.